Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Przerośnięte ogórki doskonale nadają się na ogórki kanapkowe, można je jeść jak sama nazwa wskazuje, na kanapce, jak również jako przystawka.
Smażone ćwiartki z kurczaka podane z ziemniakami i sałatką warzywną z warzyw.
Odsłon: 91
Wspaniałe polędwiczki, w których elegancja spotyka się z aromatem i smakiem,...
Odsłon: 89
Wyjątkowe Tiramisu Truskawkowe to kwintesencja letniego raju zamknięta w dese...
Odsłon: 5629
Łatwe do zrobienia i szybkie do zjedzenia.
Odsłon: 676
Smażone ćwiartki z kurczaka podane z ziemniakami i sałatką warzywną z warzyw.
Odsłon: 91
Wspaniałe polędwiczki, w których elegancja spotyka się z aromatem i smakiem,...
Odsłon: 89
Wyjątkowe Tiramisu Truskawkowe to kwintesencja letniego raju zamknięta w dese...
Odsłon: 5629
Łatwe do zrobienia i szybkie do zjedzenia.
Odsłon: 676
Składniki
Ogórki pokroić w plastry (4-5) po długości. Wodę, cukier, sól, ocet i kurkumę - zagotować. Ogórki włożyć do słoików, do każdego słoika włożyć liść laurowy, 5 ziarenek pieprzu i 5 ziarenek ziela angielskiego. Tak przygotowany słoik zalać zalewą. Pasteryzować 15 minut. Zalewy wystarcza na 5 półlitrowych słoików.