Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Pyszne i szybkie w przygotowaniu ogórki kanapkowe z kurkumą idealne jako dodatek do obiadu , sałatek czy pieczywa.
Bardzo smaczny i w zasadzie prosty do przygotowywania placek. Najlepiej zosta...
Odsłon: 42
galaretka wieprzowa czy zimne nóżki albo zylc ( po kaszubsku) to super danie...
Odsłon: 61
Deser z preparowanego ryżu i kajmaku to hit dawnych lat – choć kiedyś robiło...
Odsłon: 60
Prosty, szybki, tani i bardzo kiedyś popularny przepis, to świetny pomysł na...
Odsłon: 1004
Potrawa rodem z Prowansji, ale rozpowszechniona w krajach śródziemnomorskich...
Odsłon: 227
Bardzo smaczny i w zasadzie prosty do przygotowywania placek. Najlepiej zosta...
Odsłon: 42
galaretka wieprzowa czy zimne nóżki albo zylc ( po kaszubsku) to super danie...
Odsłon: 61
Deser z preparowanego ryżu i kajmaku to hit dawnych lat – choć kiedyś robiło...
Odsłon: 60
Prosty, szybki, tani i bardzo kiedyś popularny przepis, to świetny pomysł na...
Odsłon: 1004
Potrawa rodem z Prowansji, ale rozpowszechniona w krajach śródziemnomorskich...
Odsłon: 227
Składniki
Wszystkie składniki na zalewę zagotuj odstaw do ostygnięcia. Ogórki umyj, osusz, pokrój wzdłuż w paski i poukładaj w słoikach. Do każdego słoika dodaj ząbek czosnku, 3 ziarenka ziela angielskiego, gałązkę kopru, liść chrzanu i kilka ziarenek gorczycy.
Ogórki zalej zalewą i pasteryzuj 5-8 minut.Po wyjęciu słoiki odwracaj do góry dnem.
Po wystudzeniu odstaw w chłodne miejsce. Smacznego.