Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
W internecie ostatnio furorę robią ogórki kanapkowe Margarytki Postanowiłam i ja zmierzyć się z tymi ogórkami i zrobiłam kilka słoiczków.
Prosty do upieczenia, smaczny, utrzymujący długo świeżość chleb pieczony na s...
Odsłon: 1590
Skrzydełka po pańsku to idealne danie do serwowania w trakcie rodzinnych okol...
Odsłon: 4282
Dzisiaj zastanawiałam się czym zaskoczyć gości, jakie ciasto wymyślić i wyszł...
Odsłon: 192
Smarowna pasztetowa do chleba zrobiona w jelicie grubym prostym wieprzowym.
Odsłon: 41
Prosty do upieczenia, smaczny, utrzymujący długo świeżość chleb pieczony na s...
Odsłon: 1590
Skrzydełka po pańsku to idealne danie do serwowania w trakcie rodzinnych okol...
Odsłon: 4282
Dzisiaj zastanawiałam się czym zaskoczyć gości, jakie ciasto wymyślić i wyszł...
Odsłon: 192
Smarowna pasztetowa do chleba zrobiona w jelicie grubym prostym wieprzowym.
Odsłon: 41
Składniki
Ogórki umyć i pokroić na podłużne plasterki wzdłuż ogórków. Wyparzone słoiki napełnić plasterkami ogórka i tak zostawić a zabrać się za przygotowanie zalewy. Do garnka wlać wodę, dodać wszystkie przyprawy oraz cukier ale bez octu i zagotować. Następnie wlać ocet, gotować zalewę około 5 minut a potem zalewę przecedzić i zalać jeszcze gorącą ogórki w słoikach. Zakręcić zakrętki i wstawić słoiki do garnka z dnem wyłożonym ściereczką. Nalać do garnka wodę do 3/4 wysokości słoików i pasteryzować od 5 do 7 minut od zagotowania.
Słoiki wyjąć z garnka na ściereczkę i zakryć słoiki ręcznikiem. Zostawić je do wystudzenia a potem wynieść je w chłodne i przewiewne miejsce. Ogórki muszą się przegryźć więc trochę trzeba na konsumpcję zaczekać jakieś dwa tygodnie.