Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
To jest nasza ulubiona mizeria na zimę. Przepis liczący już stulecia a ciągle tani i wspanialy.
Dzisiaj kotlety schabowe w sosie z ogórków małosolnych. Smaczne , proste i sz...
Odsłon: 135
Piękna pogoda, dużo wolnego, warto zjeść pyszny obiad w plenerze. Proponujemy...
Odsłon: 111
Dzisiaj kotlety schabowe w sosie z ogórków małosolnych. Smaczne , proste i sz...
Odsłon: 135
Piękna pogoda, dużo wolnego, warto zjeść pyszny obiad w plenerze. Proponujemy...
Odsłon: 111
Składniki
Zagotować wodę z octem , cukrem, pokruszonymi liśćmi bobkowymi, zielem, gorczycą, pieprzem i solą. Ostudzić.
Poszatkować obrane ogórki i posiekać cebulę. Zalewę zmieszać z ogórkami i cebulą. Po 1/2 godziny - jak ogórki puszczą sok - wlożyć do sloików i pasteryzować od 20 min do 1/2 godz. Przechowywać w chlodnym pomieszczeniu.