Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Posuwam pomysł na zagospodarowanie ostatnich dojrzewających pomidorów. Zbieramy, bowiem mróz w nocy. Wśród zebranych zielone, małe i inne.
Przepis dnia
Przyszła mi ochota na coś dobrego i smacznego, coś co przypomniałam sobie z d...
Odsłon: 135
Nie ma to jak zapiekane młode ziemniaki z plastrami wędzonego boczku. Przepis...
Odsłon: 40
Ulubione ciasto mojej rodziny, możesz użyć dowolnych owoców ale z truskawkami...
Odsłon: 6530
Przepis dnia
Przyszła mi ochota na coś dobrego i smacznego, coś co przypomniałam sobie z d...
Odsłon: 135
Nie ma to jak zapiekane młode ziemniaki z plastrami wędzonego boczku. Przepis...
Odsłon: 40
Ulubione ciasto mojej rodziny, możesz użyć dowolnych owoców ale z truskawkami...
Odsłon: 6530
Składniki
Pomidory umyłem, usunąłem szypułki, pokroiłem na grube (1/2 cm) plastry wykrawając twardą część spod ogonka. Cebulę obrałem, pokroiłem na cienkie talarki. Marchew obrałem, umyłem, poszatkowałem na cieniutkie plasterki. Pokrojone warzywa umieściłem w dużej misce, posoliłem. Odstawiłem na dobę. Po tym czasie warzywa odcedziłem na sicie i następnie luźno ułożyłem w wyparzonych słoikach. Wszystkie składniki marynaty zagotowałem, przestudziłem. Zalałem marynatą warzywa w słoikach, zakręciłem. Słoiki pasteryzowałem 30-40 minut.