Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Coś mocnego zawsze się przydaje w domu nawet wtedy gdy nie mamy imprezy. Te papryczki są bardzo fajne ponieważ możemy je modelować pod względem smaku już po umarynowaniu.
Deser z preparowanego ryżu i kajmaku to hit dawnych lat – choć kiedyś robiło...
Odsłon: 116
Bardzo smaczny i w zasadzie prosty do przygotowywania placek. Najlepiej zosta...
Odsłon: 131
Lody przygotowane z przepisu KORAL oto link do przepisu; https://smaker.pl/pr...
Odsłon: 809
Jajka lubię jeść z dodatkami, aby dać trochę wyrazu mdłemu, według mnie smako...
Odsłon: 168
Soczyste w środku i chrupiące na zewnątrz udka z kurczaka to super pomysł na...
Odsłon: 89
Szybkie danie z piekarnika -nóżki z kurczaka z warzywami, pieczone w piekarni...
Odsłon: 516
Deser z preparowanego ryżu i kajmaku to hit dawnych lat – choć kiedyś robiło...
Odsłon: 116
Bardzo smaczny i w zasadzie prosty do przygotowywania placek. Najlepiej zosta...
Odsłon: 131
Lody przygotowane z przepisu KORAL oto link do przepisu; https://smaker.pl/pr...
Odsłon: 809
Jajka lubię jeść z dodatkami, aby dać trochę wyrazu mdłemu, według mnie smako...
Odsłon: 168
Soczyste w środku i chrupiące na zewnątrz udka z kurczaka to super pomysł na...
Odsłon: 89
Szybkie danie z piekarnika -nóżki z kurczaka z warzywami, pieczone w piekarni...
Odsłon: 516
Składniki
Papryczki myjemy i drylujemy z pestek, pamiętając by robić te czynności w rękawiczkach z racji jej mocy. W garnku gotujemy wodę i jak się już zagotuje to wrzucamy papryczki do garnka by blanszować około 1 minuty. Po zblanszowaniu wyjmujemy do ostudzenia. Jak papryka jest chłodna układamy je w słoikach. Możemy dosypać np. zioła prowansalskie oraz łyżkę oliwy z oliwek.
Odmierzamy ocet, wodę, cukier mieszamy i gotujemy. Gotujęcą zalewą zalewamy papryczki i zakręcamy słoik. Następnie w dużym garnku nastawiamy wodę, wkładamy do wody materiałową szmatkę by słoiki się nie obijały podczas gotowania. Wkładamy przygotowane słoiki i zaczynamy pasteryzować. Robimy to około 20 minut na małym ogniu po zagotowaniu.
I tak oto mamy super smaczną przekąskę, tylko musimy troszeczkę poczekać by nabrały smaku. Smacznego