Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Ogórki marynowane z curry to smakowity dodatek do kanapek czy dań obiadowych zimą, mają lekko słodko - kwaśny smak.
Dzisiaj danie jednogarnkowe, proste w przygotowaniu i smaczne. Polecam
Odsłon: 270
Bardzo popularna potrawa meksykańska na bazie mielonej wołowiny, a podawana z...
Odsłon: 139
Najlepsza wiosenna surówka z młodej kapusty, ogórka zielonego i czerwonej ceb...
Odsłon: 418
Dzisiaj danie jednogarnkowe, proste w przygotowaniu i smaczne. Polecam
Odsłon: 270
Bardzo popularna potrawa meksykańska na bazie mielonej wołowiny, a podawana z...
Odsłon: 139
Najlepsza wiosenna surówka z młodej kapusty, ogórka zielonego i czerwonej ceb...
Odsłon: 418
Składniki
Słoiki wyparz, umyj i osusz . Do każdego włóż po kilka piórek cebuli, gorczycę liść laurowy, pieprz, ziele i koper . Ogórki pokrój w podłużne plastry i ułóż w słoikach.
Z podanych składników zagotuj zalewę, ostudź i zalej ogórki w słoikach, następnie szczelnie zakręć . Na dno garnka włóż ściereczkę, wstaw słoiki, zalej wodą i pasteryzuj około 15 minut. Po wyjęciu odwracaj do góry dnem. Przechowuj w chłodnym miejscu .