Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Świetny przetwór na zimę idealne do sałatek czy do zwykłych buraków z chrzanem! coś dla urozmaicenia obiadow!
Młody bób z suszonymi pomidorami. Dla mnie najlepszy bób to ten ugotowany w s...
Odsłon: 72
Przyszła mi ochota na coś dobrego i smacznego, coś co przypomniałam sobie z d...
Odsłon: 87
Młody bób z suszonymi pomidorami. Dla mnie najlepszy bób to ten ugotowany w s...
Odsłon: 72
Przyszła mi ochota na coś dobrego i smacznego, coś co przypomniałam sobie z d...
Odsłon: 87
Składniki
Buraki myjemy, gotujemy w osolonej wodzie, odcedzamy i gdy będą chłodne obieramy. Podane składników na zalewę zagotowujemy razem. Buraki wkładamy do wyparzonych we wrzątku słoiczków, gdy są za duże przekrawamy na mniejsze części. Zalewamy buraczki gorącą zalewą, mocno zakręcamy i pasteryzujemy 20 minut.