Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Super marmoladka do wszystkiego.
Prosty, szybki, tani i bardzo kiedyś popularny przepis, to świetny pomysł na...
Odsłon: 35
Risotto to pyszna włoska klasyka, które sprawia, że ryż może smakować niesamo...
Odsłon: 88
Bowl to świetne rozwiązanie na proste, szybkie i pożywne posiłki, które możem...
Odsłon: 273
Prosty, szybki, tani i bardzo kiedyś popularny przepis, to świetny pomysł na...
Odsłon: 35
Risotto to pyszna włoska klasyka, które sprawia, że ryż może smakować niesamo...
Odsłon: 88
Bowl to świetne rozwiązanie na proste, szybkie i pożywne posiłki, które możem...
Odsłon: 273
Składniki
Wykonanie: Jabłka i dynię obrać, pokroić i rozgotować dolewając ½ szklanki wody. Pomarańcze sparzyć z jednej obrać skórkę i ugotować do miękkości. Po ostudzeniu zmiksować. Z cukru i ¼ szklanki wody zrobić likier, wrzucić zmielone pomarańcze, gotować na szklisty kolor. Pomarańcze połączyć z jabłkami i dynią. Na koniec dodać sok z cytryny i doprawić cukrem do smaku. Gotową marmoladkę przełożyć do wyparzonych słoików, szczelnie zamknąć i pasteryzować przez 15 minut.