Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Likier z kinder chocolate
Deser z preparowanego ryżu i kajmaku to hit dawnych lat – choć kiedyś robiło...
Odsłon: 116
Bardzo smaczny i w zasadzie prosty do przygotowywania placek. Najlepiej zosta...
Odsłon: 131
Lody przygotowane z przepisu KORAL oto link do przepisu; https://smaker.pl/pr...
Odsłon: 808
Jajka lubię jeść z dodatkami, aby dać trochę wyrazu mdłemu, według mnie smako...
Odsłon: 168
Soczyste w środku i chrupiące na zewnątrz udka z kurczaka to super pomysł na...
Odsłon: 89
Szybkie danie z piekarnika -nóżki z kurczaka z warzywami, pieczone w piekarni...
Odsłon: 516
Deser z preparowanego ryżu i kajmaku to hit dawnych lat – choć kiedyś robiło...
Odsłon: 116
Bardzo smaczny i w zasadzie prosty do przygotowywania placek. Najlepiej zosta...
Odsłon: 131
Lody przygotowane z przepisu KORAL oto link do przepisu; https://smaker.pl/pr...
Odsłon: 808
Jajka lubię jeść z dodatkami, aby dać trochę wyrazu mdłemu, według mnie smako...
Odsłon: 168
Soczyste w środku i chrupiące na zewnątrz udka z kurczaka to super pomysł na...
Odsłon: 89
Szybkie danie z piekarnika -nóżki z kurczaka z warzywami, pieczone w piekarni...
Odsłon: 516
Składniki
Do garnka rozkruszyć czekoladki, wsypać cukier i wlać mleko oraz śmietankę. Podgrzać do momentu rozpuszczenia się cukru oraz czekoladek. ( Nie zagotować!). Zdjąć z ognia i wystudzić. Po przestudzeniu wlać wódkę i wymieszać. Przelać do butelek albo karafki. Z podanej porcji wychodzi ok. 750 ml likieru. Po przelaniu wstawić do lodówki na ok 3 tygodnie. Co 2-3 dni potrząsnąć butelką. (W węższej części butelki może zastygać czekolada). Smacznego!