Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Podczas Wigiliji, Kutia powinna być na każdym stole.
Dzisiaj kotlety schabowe w sosie z ogórków małosolnych. Smaczne , proste i sz...
Odsłon: 80
Smaczny sposób na wykorzystanie mięsa z rosołu, mięso jest soczyste, aromatyc...
Odsłon: 141
Dzisiaj kotlety schabowe w sosie z ogórków małosolnych. Smaczne , proste i sz...
Odsłon: 80
Smaczny sposób na wykorzystanie mięsa z rosołu, mięso jest soczyste, aromatyc...
Odsłon: 141
Składniki
Namoczyć przenicę, następnie ugotować ją często mieszając ( przewidywalny czas gotowania około 3- 4 godzin).
Po ugotowaniu dodać resztę składników ( może to również być gotowa już masa makowa), i doprawić miodem.
Kutię nałożyć do naczynia i odstawić do lodówki. Podawać zimną. Polecam kupić już gotową masę makową i wymieszać ją z ugotowaną pszenicą. Doprawić miodem i ewentualnie cukrem.