Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Mmm smak delikatnie pikantny, kremowy. Super jako dodatek do grillowanych przysmaków, świątecznego jajka, domowej wędliny czy pasty na kanapki. Polecam!
Soczyste w środku i chrupiące na zewnątrz udka z kurczaka to super pomysł na...
Odsłon: 1048
Kociołek wiejski, w odróżnieniu od innych przepisów na podobne dania, przygot...
Odsłon: 1325
Łatwe do zrobienia i szybkie do zjedzenia.
Odsłon: 12843
Soczyste w środku i chrupiące na zewnątrz udka z kurczaka to super pomysł na...
Odsłon: 1048
Kociołek wiejski, w odróżnieniu od innych przepisów na podobne dania, przygot...
Odsłon: 1325
Łatwe do zrobienia i szybkie do zjedzenia.
Odsłon: 12843
Składniki
Do garnka wbijamy jajka, wlewamy śmietanę i ocet, wsypujemy sól i cukier. Wszystko miksujemy. Gotujemy do powstania konsystencji budyniu.
Następnie ściągamy z ognia i mieszamy z chrzanem. Jeszcze gotujemy tak z pięć minut. Gorący przekładamy do wyparzonych słoiczków. Gdy ostygnie dajemy do lodówki.