Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Kapusta Brukselka zakonserwowana w słoiku według przepisu z 1914 roku.Doskonała jest do zup, sosów i smażonych warzyw na patelni.
Smażone ćwiartki z kurczaka podane z ziemniakami i sałatką warzywną z warzyw.
Odsłon: 90
Wspaniałe polędwiczki, w których elegancja spotyka się z aromatem i smakiem,...
Odsłon: 88
Wyjątkowe Tiramisu Truskawkowe to kwintesencja letniego raju zamknięta w dese...
Odsłon: 5615
Łatwe do zrobienia i szybkie do zjedzenia.
Odsłon: 676
Smażone ćwiartki z kurczaka podane z ziemniakami i sałatką warzywną z warzyw.
Odsłon: 90
Wspaniałe polędwiczki, w których elegancja spotyka się z aromatem i smakiem,...
Odsłon: 88
Wyjątkowe Tiramisu Truskawkowe to kwintesencja letniego raju zamknięta w dese...
Odsłon: 5615
Łatwe do zrobienia i szybkie do zjedzenia.
Odsłon: 676
Składniki
Brukselkę czyścimy.
Płuczemy w bieżącej zimnej wodzie.
Wrzucamy do wrzącej, osolonej wody i gotujemy 10-15 minut.
Płuczemy w zimnej, bieżącej wodzie.
Ostudzoną brukselkę wkładamy do słoika, wcześniej wyparzonego, zalewamy lekko osoloną zimną, przegotowaną wodą.Zakręcamy słoik.
Pasteryzujemy 15 minut w 100 stopniach.
Po pasteryzacji studzimy. Doskonała jest do zup, sosów i smażonych warzyw na patelni.
Kapusta brukselka wyjęta ze słoika po 3 dniach. Jest smaczna, jędrna i o odpowiedniej twardości.
Naprawdę to jest dobry sposób na konserwową kapustę brukselkę.