Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Pyszna i zdrowa:) Na zdjęciu jest jeszcze ciepła,ale po stężeniu jest jak galaretka.
Pulpety z szynki wieprzowej w sosie koperkowym to pomysł na szybki obiad. Mo...
Odsłon: 3215
Prosta sałata do obiadu. Zrobienie jej zajmie nam 15 minut. Śmietanę przypraw...
Odsłon: 323
Pulpety z szynki wieprzowej w sosie koperkowym to pomysł na szybki obiad. Mo...
Odsłon: 3215
Prosta sałata do obiadu. Zrobienie jej zajmie nam 15 minut. Śmietanę przypraw...
Odsłon: 323
Składniki
Umytą żurawinę dać do rondla,zasypać cukrem i gotować ciągle mieszając do rozpuszczenia cukru. Skórkę z cytryny zetrzeć.Sok wycisnąć i wlać do żurawiny.Gotować na małym ogniu około godz.Dodać skórkę z cytryny. Na drugi dzień jeśli nie jest gęsta chwilę pogotować. Dawać gorącą do słoików,zakręcić i obrócić do góry dnem do wystudzenia.
Smacznego życzę!