Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Zdrowa i smaczna konfitura dla dzieci.
Ryba świetnie komponuje się z lekko żywicznym i cytrusowym aromatem szałwii....
Odsłon: 94
To sycące danie jednogarnkowe. Jego wyjątkowy smak i aromat zachwyci każdego....
Odsłon: 55
Gołąbki z młodej kapusty są przepyszne. Zawsze wiosną przyrządzamy je obowiąz...
Odsłon: 263
Lekki i bardzo smaczny torcik z owocami i bitą śmietaną, szybki i prosty do p...
Odsłon: 5413
Ryba świetnie komponuje się z lekko żywicznym i cytrusowym aromatem szałwii....
Odsłon: 94
To sycące danie jednogarnkowe. Jego wyjątkowy smak i aromat zachwyci każdego....
Odsłon: 55
Gołąbki z młodej kapusty są przepyszne. Zawsze wiosną przyrządzamy je obowiąz...
Odsłon: 263
Lekki i bardzo smaczny torcik z owocami i bitą śmietaną, szybki i prosty do p...
Odsłon: 5413
Składniki
Wykonanie: Agrest umyć, oczyścić, wrzucić do gorącego syropu sporządzonego z 3 szklanek cukru i 1 szklanki wody, przykryć i odstawić na 12 godzin. Maliny opłukać, osączyć i włożyć także do gorącego syropu sporządzonego z 4 szklanek wody i 2 kg cukru, po czym odstawić na 3 godziny. Po tym czasie maliny zagotować, wystudzić(proces ten powtórzyć 3 razy) zbierając szumowiny. Przygotowany agrest połączyć z malinami i smażyć bardzo powoli przez 10 minut z dodatkiem kwasku cytrynowego. Gorącą konfiturę przełożyć do wyparzonych słoiczków, zakręcić i pasteryzować przez 20 minut.