Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Pogoda za oknami znowu jesienna, dlatego dzisiaj zapraszam na idealnie pasujący do takiej pogody kompot z letnich jabłuszek z dodatkiem cynamonu i goździków. Aromat przypraw sprawia, że kompot ten doskonale sprawdzi się w zimowe dni. :)
Nie ma to jak zapiekane młode ziemniaki z plastrami wędzonego boczku. Przepis...
Odsłon: 51
Wykorzystaj ugotowane mięso i warzywa w rosole na pyszny farsz do pierogów lu...
Odsłon: 7143
Polecam.
Odsłon: 1635
Sezon na ogórki więc u mnie lekko chrupiąca focaccia z ogórkami. Focaccia pro...
Odsłon: 80
Przepis dnia
Nie ma to jak zapiekane młode ziemniaki z plastrami wędzonego boczku. Przepis...
Odsłon: 51
Wykorzystaj ugotowane mięso i warzywa w rosole na pyszny farsz do pierogów lu...
Odsłon: 7143
Polecam.
Odsłon: 1635
Sezon na ogórki więc u mnie lekko chrupiąca focaccia z ogórkami. Focaccia pro...
Odsłon: 80
Przepis dnia
Składniki
Jabłka bardzo dokładnie umyć, a następnie obrać i pokroić na kawałki. Litrowe dobrze umyte słoiki wypełnić do 2/3 wysokości owocami, następnie dodać cynamon i goździk, zalać chłodną wodę do 3/4 wysokości słoika. Na sam koniec wsypać cukier, a na wierzch jeszcze trochę owoców. Słoiki mocno zakręcić, włożyć do dużego garnka (na dno położyć szmatkę) i wlać chłodną wodą, pasteryzować ok. 20-30 min.
Smacznego :)
:)