Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Często nie mamy pomysłu jak przetworzyć winogrona. Kompot na zimę , tylko trzy składniki: winogrona, woda, cukier.
Doprawione odrobiną mięty!
Odsłon: 14
Smaczny filet z kurczaka w panierce, podany z ugotowanymi ziemniakami i surów...
Odsłon: 200
Pulpety z szynki wieprzowej w sosie koperkowym to pomysł na szybki obiad. Mo...
Odsłon: 169
Doprawione odrobiną mięty!
Odsłon: 14
Smaczny filet z kurczaka w panierce, podany z ugotowanymi ziemniakami i surów...
Odsłon: 200
Pulpety z szynki wieprzowej w sosie koperkowym to pomysł na szybki obiad. Mo...
Odsłon: 169
Składniki
1.Przygotowujemy odparzone słoiki. Kiście winogron płuczemy w zimnej wodzie. 2. Do garnka z woda wsypujemy cukier (gramatura podana w składnikach). Cukier musi rozpuścic się w wodzie. Gotujemy doprowadzając do wrzenia. 3. Do wyparzonych słoików dodajemy zdjęte z kiści kulki z winogron. 4. Zalewamy owoce winogron przygotowanym syropem z wody i cukru. zamykamy słoiki. 5.Pasteryzacja ok 20 min. I tyle. a kompocik pycha.