Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Pyszna, marynata warzywna idealna do dań z grilla. Inspiracją do jej wykonania była włoska Giardiniera. Do przygotowania tej sałatki tak na prawdę możecie użyć resztek warzyw, które macie w lodówce.
Soczyste w środku i chrupiące na zewnątrz udka z kurczaka to super pomysł na...
Odsłon: 23
poniżej pomysł na zapiekane cukinie z mięsem mielonym, warzywami i żółtym ser...
Odsłon: 86
Wspaniałe połączenie orzeźwiającej jogurtowej pianki i słodkiej, rozpływające...
Odsłon: 108
Soczyste w środku i chrupiące na zewnątrz udka z kurczaka to super pomysł na...
Odsłon: 23
poniżej pomysł na zapiekane cukinie z mięsem mielonym, warzywami i żółtym ser...
Odsłon: 86
Wspaniałe połączenie orzeźwiającej jogurtowej pianki i słodkiej, rozpływające...
Odsłon: 108
Składniki
Warzywa myjemy, kroimy w dosyć drobne kawałki. Warzywa przekładamy do miski, zasypujemy solą i zalewamy zimną wodą. Woda powinna tylko pokryć warzywa. Mieszamy, żeby sól się roztopiła. Miskę z warzywami przykrywamy folią spożywczą. Odstawiamy na noc do lodówki.
Warzywa dokładnie odcedzamy na sitku. Przekładamy je do słoików. Do każdego słoika wkładamy ząbek czosnku pokrojony w plasterki oraz przyprawy.
Składniki zalewy mieszamy ze sobą. Zalewamy nią warzywa. Słoiki zakręcamy i odstawiamy do lodówki. Warzywa gotowe są do jedzenia po 2-3 dniach. Tak przygotowane można przechowywać w lodówce klika tygodni.