Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Kiszone ząbki czosnku są świetnym i zdrowym dodatkiem do potraw. Jeśli lubicie mocne smaki, możecie wypróbować je także jako przekąskę.
Szybkie danie z piekarnika -nóżki z kurczaka z warzywami, pieczone w piekarni...
Odsłon: 703
Potrawa rodem z Prowansji, ale rozpowszechniona w krajach śródziemnomorskich...
Odsłon: 431
Risotto to pyszna włoska klasyka, które sprawia, że ryż może smakować niesamo...
Odsłon: 763
Soczyste w środku i chrupiące na zewnątrz udka z kurczaka to super pomysł na...
Odsłon: 123
Szybkie danie z piekarnika -nóżki z kurczaka z warzywami, pieczone w piekarni...
Odsłon: 703
Potrawa rodem z Prowansji, ale rozpowszechniona w krajach śródziemnomorskich...
Odsłon: 431
Risotto to pyszna włoska klasyka, które sprawia, że ryż może smakować niesamo...
Odsłon: 763
Soczyste w środku i chrupiące na zewnątrz udka z kurczaka to super pomysł na...
Odsłon: 123
Składniki
Przygotowujemy zalewę - wodę gotujemy, solimy i studzimy. W wyparzonych słoikach układamy ciasno ząbki czosnku i wszystkie dodatki. Zalewamy ostudzoną wodą z solą, zakręcamy lekko. Odstawiamy na 1-2 tygodnie do ukiszenia. U mnie w kuchni były idealne po 2 tygodniach. Po tym czasie dokręcamy i odstawiamy w chłodne miejsce. Czosnek można dodawać po potraw, najlepiej pod koniec gotowania lub zjadać na surowo.