Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Jeśli znudziły ci się kiszone ogórki i kapusta, możesz zakisić… rzodkiewki. Kiszone rzodkiewki w wersji małosolnej lub w pełni ukiszonej możesz przygotować już w maju, czyli w czasie, gdy brakuje naturalnych probiotyków. Kiszone rzodkiewki ciekawie prezentują się jako przystawka na imprezowym bufecie, szczególnie jako element kolorowych koreczków. Rzodkiewek możesz także użyć do sałatek lub kanapek. Kiszenie rzodkiewek to także wspaniały sposób na przedłużenie ich smaku oraz formy, zapobiegając ich szybkiemu więdnięciu.
Bardzo łatwy i prosty w przygotowaniu deser. Jogurt grecki połączony z serkie...
Odsłon: 2116
Obiad który lubię. Smażone żeberka mięciutkie i smaczne z kluskami śląskimi i...
Odsłon: 966
Dzisiejsza rybka to morszczuk panierowany i smażony. Rybka przygotowana na p...
Odsłon: 205
Przepis dnia
Makaronowa zapiekanka z kiełbasą i pieczarkami
Odsłon: 20979
Bardzo łatwy i prosty w przygotowaniu deser. Jogurt grecki połączony z serkie...
Odsłon: 2116
Obiad który lubię. Smażone żeberka mięciutkie i smaczne z kluskami śląskimi i...
Odsłon: 966
Dzisiejsza rybka to morszczuk panierowany i smażony. Rybka przygotowana na p...
Odsłon: 205
Przepis dnia
Makaronowa zapiekanka z kiełbasą i pieczarkami
Odsłon: 20979
Składniki
Przygotuj zalewę. W garnku zagotuj wodę z solą i pozostaw do przestygnięcia. Odetnij liście rzodkiewek i dokładnie umyj warzywa w wodzie. Na dno słoików włóż czosnek w plasterkach, kulki ziela angielskiego i pieprzu oraz po 2 liście laurowe. Wrzuć rzodkiewki do słoików. Zalej ciepłą zalewą tak, by płyn był ponad poziomem warzyw. Zakręć słoiki i ustaw w ciepłe miejsce. Jeśli chcesz, by rzodkiewki szybciej się ukisiły, zalej je gorącą zalewą.
Trzymaj rzodkiewki w ciepłym miejscu kilka dni. Po tygodniu powinny być już gotowe, następnie przechowuj je w ciemnym i chłodnym miejscu albo zjedz od razu.