Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Najsmaczniejsza bliskowschodnia kiszonka!
Syrop z kwiatów czarnego bzu ma piękny aromat, jest smaczny, a co najważniejs...
Odsłon: 1183
Danie powstało dzisiaj spontanicznie i było tak smaczne, że ani ja, ani mój g...
Odsłon: 47
Ulubione ciasto mojej rodziny, możesz użyć dowolnych owoców ale z truskawkami...
Odsłon: 1206
...z zimnego piekarnika. To tak nie do końca. Normalnie jak robimy ciasto, t...
Odsłon: 767
"Special fried rice" to potrawa chińska i ma wiele wariantów. Do specjalnego...
Odsłon: 159
Syrop z kwiatów czarnego bzu ma piękny aromat, jest smaczny, a co najważniejs...
Odsłon: 1183
Danie powstało dzisiaj spontanicznie i było tak smaczne, że ani ja, ani mój g...
Odsłon: 47
Ulubione ciasto mojej rodziny, możesz użyć dowolnych owoców ale z truskawkami...
Odsłon: 1206
...z zimnego piekarnika. To tak nie do końca. Normalnie jak robimy ciasto, t...
Odsłon: 767
"Special fried rice" to potrawa chińska i ma wiele wariantów. Do specjalnego...
Odsłon: 159
Składniki
Najlepsze są małe bakłażany. Kupiłam białe.
Trzeba je umyć , odciąć szypułki i gotować w lekko osolonej wodzie 3- 5 minut, w zależności od wielkości. Mają sflaczeć. niestety biała odmiana nie trzyma koloru skórki. Przecięłam je nie do końca na pół i natarłam sporą ilością roztartego czosnku i posiekanego chili.
Zalałam je posolona wodą i dodałam jeszcze lekko rozgniecione ziarna kolendry i kumin. Teraz trzeba poczekać tydzień.
Tak wyglądają kupne bakłażany , tylko fioletowe, są doskonałe do kanapek z wędliną, serem, do mięs i ryb.
Minęło 7 dni. Są kremowe wewnątrz, skórka łatwo ustępuje, w smaku są kwaskowe, ostre i aromatyczne.
Smacznego :)