Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Większość plemion ameryki nie kisiła warzyw ale są wyjątki , do tych wyjątków należą między innymi indianie Cherokee z Appalachów, ci bowiem kisili i kiszą kukurydzę od lat :) I tworzy się zdrowy magiczny przysmak - Kolorowa kukurydza Blue Hopi, Fiesta, , red stalker Senneca , Zea Morada , 2/3 % roztwór wody z solą i marchewka Oto , tak wygląda stary , tradycyjny przepis indian Cheeroke z Appalachów na kiszenie kukurydzy
Deser z preparowanego ryżu i kajmaku to hit dawnych lat – choć kiedyś robiło...
Odsłon: 135
Bardzo smaczny i w zasadzie prosty do przygotowywania placek. Najlepiej zosta...
Odsłon: 165
Lody przygotowane z przepisu KORAL oto link do przepisu; https://smaker.pl/pr...
Odsłon: 897
Deser z preparowanego ryżu i kajmaku to hit dawnych lat – choć kiedyś robiło...
Odsłon: 135
Bardzo smaczny i w zasadzie prosty do przygotowywania placek. Najlepiej zosta...
Odsłon: 165
Lody przygotowane z przepisu KORAL oto link do przepisu; https://smaker.pl/pr...
Odsłon: 897
Składniki
Kolby kukurydzy należy obrać z włosków i liści
Następnie razem z obraną i pokrojoną w kostkę lub potartą marchewką ułożyć w słoiku (lub innym naczyniu do kiszenia ) i zalać rpztworem wody z solą , tak aby nic nie wystawało ponad lustro wody. Kukurydza gotowa będzie (w zależności od temperatury pomieszczenia w którym stoi słoik) od 7 dni to 3 tyodni :)