Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Przepis jest sprawdzony, dostałam go od mojego kolegi wędkarza z Bieszczad.
Dzisiaj kotlety schabowe w sosie z ogórków małosolnych. Smaczne , proste i sz...
Odsłon: 97
Lody przygotowane z przepisu KORAL oto link do przepisu; https://smaker.pl/pr...
Odsłon: 2087
Wątróbka po aleksandryjsku, czyli nowy wymiar smaku wątróbki.
Odsłon: 289
Dzisiaj kotlety schabowe w sosie z ogórków małosolnych. Smaczne , proste i sz...
Odsłon: 97
Lody przygotowane z przepisu KORAL oto link do przepisu; https://smaker.pl/pr...
Odsłon: 2087
Wątróbka po aleksandryjsku, czyli nowy wymiar smaku wątróbki.
Odsłon: 289
Składniki
Wykonanie: Z podanych składników zagotować zalewę (cebulę pokroić na ćwiartki i po ugotowaniu zalewy wyjąć). Dzwonka z karpia posolić i odstawić do następnego dnia.
Następnie obtoczyć w mące.
podsmażyć z każdej strony. Po czym ułożyć w wyparzonych słoikach, zalać przygotowaną zalewą, szczelnie zamknąć i pasteryzować przez około 3-5 minut(nie dłużej). Odwrócić do góry dnem do całkowitego wystudzenia. Wstawić w chłodne miejsce, rybę najlepiej spożyć po upływie 4 tygodni.