Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Dzisiaj rybki, którymi nie mogłam się najeść i nacieszyć oko. Rybki wyszły pr...
Odsłon: 275
Ulubione ciasto mojej rodziny, możesz użyć dowolnych owoców ale z truskawkami...
Odsłon: 4986
Dzisiaj rybki, którymi nie mogłam się najeść i nacieszyć oko. Rybki wyszły pr...
Odsłon: 275
Ulubione ciasto mojej rodziny, możesz użyć dowolnych owoców ale z truskawkami...
Odsłon: 4986
Składniki
Młodą kalarepę umyć, obrać ze skórki, pokroić w kostkę, włożyć do wrzątku i gotować na małym ogniu 5 minut.
Zblanszowaną kalarepę odsączyć na sicie, przelać zimną wodą, przełożyć do słoików.
Zagotować 2 szklanki wody z solą i kwaskiem, zalać kalarepkę i zamknąć słoiki.
Pasteryzować godzinę w temperaturze 90''C