Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Smaczny i efektowny dodatek do zimnego bufetu i nie tylko.
Filet z kurczaka z warzywami i chipsami jarmużu to połączenie wykwintnych sma...
Odsłon: 83
Zanurz się w delikatnym smaku japońskiego ciasta Castella "Kasutera" i pozwól...
Odsłon: 265
Po długiej zimie mamy ochotę na lekkie, proste i smaczne dania, a ta duszona...
Odsłon: 1056
Propozycja na starter lub na wizytę gości
Odsłon: 23
Kociołek wiejski, w odróżnieniu od innych przepisów na podobne dania, przygot...
Odsłon: 1479
Brownie to klasyka, czekoladowych ciast, która sprawdza się z każdej okazji....
Odsłon: 33
Filet z kurczaka z warzywami i chipsami jarmużu to połączenie wykwintnych sma...
Odsłon: 83
Zanurz się w delikatnym smaku japońskiego ciasta Castella "Kasutera" i pozwól...
Odsłon: 265
Po długiej zimie mamy ochotę na lekkie, proste i smaczne dania, a ta duszona...
Odsłon: 1056
Propozycja na starter lub na wizytę gości
Odsłon: 23
Kociołek wiejski, w odróżnieniu od innych przepisów na podobne dania, przygot...
Odsłon: 1479
Brownie to klasyka, czekoladowych ciast, która sprawdza się z każdej okazji....
Odsłon: 33
Składniki
Sporządzamy zalewę: wodę, ocet, cukier, cynamon i sok cytrynowy zagotowujemy. Studzimy. Pozbywamy się kory cynamonowej. Gruszki obieramy, kroimy na pół, wydrążamy gniazda nasienne, wkładamy do zimnej zalewy. Połówki gruszek razem z zalewą zagotowujemy. Gotujemy na wolnym ogniu 10 minut. Gruszki wyjmujemy z zalewy i gorące wkładamy do wyparzonych słoiczków. Zalewę ponownie zagotowujemy i gotujemy 5 minut. Ułożone w słoiczkach gruszki zalewamy gorącą zalewą. Zakręcamy, odstawiamy do góry dnem do wystudzenia.
Pozostawiony cynamon w marynacie powoduje ciemnienie gruszek, dlatego proponuję wyjąć kawałki cynamonu przed zalaniem owoców marynatą.