Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Gruszki na zimę do ciast i deserów.
Kluski robimy z dwóch składników – ziemniaków i mąki ziemniaczanej. Okrasa do...
Odsłon: 67
Bardzo prosty deser z truskawek i puszystego, mocno śmietankowego kremu na ba...
Odsłon: 284
Uwielbiam szparagi i w sezonie goszczą na moim stole tak często jak się da. T...
Odsłon: 262
Kluski robimy z dwóch składników – ziemniaków i mąki ziemniaczanej. Okrasa do...
Odsłon: 67
Bardzo prosty deser z truskawek i puszystego, mocno śmietankowego kremu na ba...
Odsłon: 284
Uwielbiam szparagi i w sezonie goszczą na moim stole tak często jak się da. T...
Odsłon: 262
Składniki
Wykonanie: Gruszki umyć, obrać, a z cukru, wody, octu i przyprawy do piernika sporządzić syrop. Wrzucić gruszki do gorącego syropu i gotować powoli do momentu aż staną się szkliste około 45 minut. Następnie przełożyć do słoików, zamknąć i odwrócić do góry dnem.