Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Galaretka jest pyszna i ma przepiękny miodowy kolor . Można wykorzystać do deserów , ciast , naleśników itp. A co ważne, nie obieramy pigwy ,która jest bardzo twarda i nie usuwamy gniazd nasiennych.
To sycące danie jednogarnkowe. Jego wyjątkowy smak i aromat zachwyci każdego....
Odsłon: 117
Wspaniałe połączenie orzeźwiającej jogurtowej pianki i słodkiej, rozpływające...
Odsłon: 197
Sałatka makaronowa prosta i szybka w przygotowaniu , można do niej dodać co s...
Odsłon: 217
To sycące danie jednogarnkowe. Jego wyjątkowy smak i aromat zachwyci każdego....
Odsłon: 117
Wspaniałe połączenie orzeźwiającej jogurtowej pianki i słodkiej, rozpływające...
Odsłon: 197
Sałatka makaronowa prosta i szybka w przygotowaniu , można do niej dodać co s...
Odsłon: 217
Składniki
Pigwę dokładnie umyć i przekroić na cztery części. Włożyć do garnka i zalać wodą tak żeby była przykryta. Gotować 40 min. Odlać i przecedzić powstały wywar. Do wywaru dodać cukier i sok z cytryn. Gotować na wonnym ogniu ok 2 godz. Jeśli płyn wylany na talerzyk zastyga tzn, że galaretka jest gotowa. Przełożyć do wyparzonych słoiczków, zakręcić i odwrócić do góry denkiem. Tak pozostawić do wystudzenia. Smacznego.