Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Aby zatrzymać smak lata na zimę nie potrzeba cukru i innych dodatków wystarczą tylko dojrzałe owoce uprawian w zgodzie z zasadami EKO , nawożone Gnojówką z Wrotyczu i fusami z kawy wtedy rosną jak szalone i owocują obficie dwa razy do roku.
Deser z preparowanego ryżu i kajmaku to hit dawnych lat – choć kiedyś robiło...
Odsłon: 128
Bardzo smaczny i w zasadzie prosty do przygotowywania placek. Najlepiej zosta...
Odsłon: 154
Lody przygotowane z przepisu KORAL oto link do przepisu; https://smaker.pl/pr...
Odsłon: 876
Jajka lubię jeść z dodatkami, aby dać trochę wyrazu mdłemu, według mnie smako...
Odsłon: 173
Soczyste w środku i chrupiące na zewnątrz udka z kurczaka to super pomysł na...
Odsłon: 100
Deser z preparowanego ryżu i kajmaku to hit dawnych lat – choć kiedyś robiło...
Odsłon: 128
Bardzo smaczny i w zasadzie prosty do przygotowywania placek. Najlepiej zosta...
Odsłon: 154
Lody przygotowane z przepisu KORAL oto link do przepisu; https://smaker.pl/pr...
Odsłon: 876
Jajka lubię jeść z dodatkami, aby dać trochę wyrazu mdłemu, według mnie smako...
Odsłon: 173
Soczyste w środku i chrupiące na zewnątrz udka z kurczaka to super pomysł na...
Odsłon: 100
Składniki
Truskawki należy zbierać tylko dojrzałe , albowiem tylko takie są słodkie
Truskawki należy zbierać do pojemnika tak aby się nie zgniotły i nie zaczęły puszczać soku .
Obrane z szypułek i umyte wrześniowe EKO truskawki pakujemy do słoika umytego. Pakujemy lekko ugniatając aż po sam rant słoika. Następnie wkładamy do garnka z wodą i gotojemy minimum 20 / 25 minut. Trukawki w tym czasie puszczą sok i się zawekują . Po tym czasie wyjmujemy słoik i odstawiamy denkiem do góry . Po ostygnięciu odwracamy słoik , który powinien mieć lekko wklęsłą nakrętke co oznacza że jest heretyczny. Takie truskawki bez chemii warte są tego aby nie dodawać do nich cukru również. Są bardzo słodkie i pełne soku :)