Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Dzika róża ma mnóstwo pozytywnych właściwości (m.in. duża zawartość witaminy C, działanie przeciwzapalne i przeciwbakteryjne oraz przeciwgrzybiczne). Najlepiej sprawdzają się tutaj owoce dojrzałe, ale nie przemrożone.
Dzisiaj kotlety schabowe w sosie z ogórków małosolnych. Smaczne , proste i sz...
Odsłon: 89
Lody przygotowane z przepisu KORAL oto link do przepisu; https://smaker.pl/pr...
Odsłon: 2085
Wątróbka po aleksandryjsku, czyli nowy wymiar smaku wątróbki.
Odsłon: 285
Dzisiaj kotlety schabowe w sosie z ogórków małosolnych. Smaczne , proste i sz...
Odsłon: 89
Lody przygotowane z przepisu KORAL oto link do przepisu; https://smaker.pl/pr...
Odsłon: 2085
Wątróbka po aleksandryjsku, czyli nowy wymiar smaku wątróbki.
Odsłon: 285
Składniki
Przygotowujemy owoce - odcinamy czarne końcówki i dokładnie płuczemy. Umyte owoce nakładamy do słoiczków lub butelek.
W garnku gotujemy syrop z cukru i wody. Ilość cukru podałam w zakresie, bo można dostosować pod swój gust i smak. Jeśli efektem ma być bardzo słodki syrop - cukru więcej (ja daję niecały kilogram, mniej więcej 3/4 kg).
Gotowym syropem zalewamy owoce, wycieramy do sucha gwint i nakrętki, zakręcamy. Pasteryzujemy około 12-15 minut.