Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Dostałam trochę różnych owoców trochę dokupiłam i postanowiłam że przygotuję wieloowocowy dżem. Dżem wyszedł bardzo smaczny. Polecam
nóż, garnek, łyżka drewniana, garnek z grubym dnem,
Pielmieni robi się tak jak nasze rodzime uszka, ale jest różnica w farszu. Pi...
Odsłon: 494
Domowy kompot z rabarbaru - jak u babci. Prosty i sprawdzony przepis na kompo...
Odsłon: 76
Czarny bez w Wielkopolsce nazywany jest hyćką i rośnie dosłownie wszędzie. Z...
Odsłon: 154
Pielmieni robi się tak jak nasze rodzime uszka, ale jest różnica w farszu. Pi...
Odsłon: 494
Domowy kompot z rabarbaru - jak u babci. Prosty i sprawdzony przepis na kompo...
Odsłon: 76
Czarny bez w Wielkopolsce nazywany jest hyćką i rośnie dosłownie wszędzie. Z...
Odsłon: 154
Składniki
Śliwki po usunięciu pestek podsmażam do rozpadu i miękkości, maliny po oczyszczeniu również podsmażam razem z obrana czerwona porzeczką. Jabłka obieram , usuwam gniazda nasienne i kroję na kawałki, wkładam do garnka i również podsmażam do miękkości. Wszystkie przygotowane owoce przekładam do jednego większego garnka najlepiej z grubym dnem , dodaję cukier do smaku , mieszam i gotuje jeszcze około 15 minut, po czym gorący dżem wkładam do czystych wyparzonych słoików. Dokładnie zakręcam obracam do góry dnem. Smacznego
Dżem wieloowocowy gotowy.