Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Przepis dnia: 28-08-2020
Klasyczny dżem wiśniowy to jeden z ulubionych w mojej rodzinie. Spróbujcie mojej wersji z dodatkiem kilku składników, które czynią dżem wyjątkowym. Wspaniały smak.
Bardzo smaczny i w zasadzie prosty do przygotowywania placek. Najlepiej zosta...
Odsłon: 42
galaretka wieprzowa czy zimne nóżki albo zylc ( po kaszubsku) to super danie...
Odsłon: 61
Deser z preparowanego ryżu i kajmaku to hit dawnych lat – choć kiedyś robiło...
Odsłon: 60
Prosty, szybki, tani i bardzo kiedyś popularny przepis, to świetny pomysł na...
Odsłon: 1004
Potrawa rodem z Prowansji, ale rozpowszechniona w krajach śródziemnomorskich...
Odsłon: 228
Bardzo smaczny i w zasadzie prosty do przygotowywania placek. Najlepiej zosta...
Odsłon: 42
galaretka wieprzowa czy zimne nóżki albo zylc ( po kaszubsku) to super danie...
Odsłon: 61
Deser z preparowanego ryżu i kajmaku to hit dawnych lat – choć kiedyś robiło...
Odsłon: 60
Prosty, szybki, tani i bardzo kiedyś popularny przepis, to świetny pomysł na...
Odsłon: 1004
Potrawa rodem z Prowansji, ale rozpowszechniona w krajach śródziemnomorskich...
Odsłon: 228
Składniki
Wiśnie zasyp cukrem i krótko zagotuj. Zostaw na kilka godzin lub do następnego dnia.
Dodaj skórkę i sok z cytryny oraz rozpuszczoną gorzką czekoladę. Dodaj żelfix, zagotuj mieszając.
Gorące owoce nakładaj do czystych i wyparzonych słoiczków, zakręć i postaw zakrętką do dołu do wystygnięcia.
Smacznego