Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Dzisiaj zapraszam na dżemy z wiśni z domieszką bananów. Smak obłędny, delikatne i aromatyczne banany i kwaśne wiśnie. Połączenie tych owoców doskonale się komponuje.
Dzisiaj kotlety schabowe w sosie z ogórków małosolnych. Smaczne , proste i sz...
Odsłon: 135
Piękna pogoda, dużo wolnego, warto zjeść pyszny obiad w plenerze. Proponujemy...
Odsłon: 111
Dzisiaj kotlety schabowe w sosie z ogórków małosolnych. Smaczne , proste i sz...
Odsłon: 135
Piękna pogoda, dużo wolnego, warto zjeść pyszny obiad w plenerze. Proponujemy...
Odsłon: 111
Składniki
wiśnie wymieszaj z pokrojonymi bananami, wsyp 250 g. cukru i odstaw na dwie godziny. Pozostałe 250 g. cukru wymieszaj z pektyną i odstaw. Po dwóch godzinach owoce należy podgrzewać i doprowadzić do delikatnego gotowania. Gdy zmiękną, trzeba dosypać cukier z pektyną i gotować jeszcze od 3-5 minut. Gorący dżem wlać do czystych słoiczków, odwrócić do góry dnem. Nie pasteryzować. Smacznego.