Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Idealny do naleśników i deserów.
Risotto to pyszna włoska klasyka, które sprawia, że ryż może smakować niesamo...
Odsłon: 107
Gołąbki z młodej kapusty są przepyszne. Zawsze wiosną przyrządzamy je obowiąz...
Odsłon: 155
Potrawa rodem z Prowansji, ale rozpowszechniona w krajach śródziemnomorskich...
Odsłon: 39
Jajka lubię jeść z dodatkami, aby dać trochę wyrazu mdłemu, według mnie smako...
Odsłon: 137
Risotto to pyszna włoska klasyka, które sprawia, że ryż może smakować niesamo...
Odsłon: 107
Gołąbki z młodej kapusty są przepyszne. Zawsze wiosną przyrządzamy je obowiąz...
Odsłon: 155
Potrawa rodem z Prowansji, ale rozpowszechniona w krajach śródziemnomorskich...
Odsłon: 39
Jajka lubię jeść z dodatkami, aby dać trochę wyrazu mdłemu, według mnie smako...
Odsłon: 137
Składniki
Wykonanie: Pomidory opłukać i zmiksować. Jabłka obrać i zetrzeć na tarce o grubych oczkach. W garnku wymieszać masę pomidorową z jabłkami, sokiem z cytryny, papryką mieloną i gotować przez 15 minut na wolnym ogniu. Następnie wsypać cukier i gotować jeszcze przez 5 minut. Pozbierać wytworzoną pianę, przełożyć do wyparzonych słoików, szczelnie zakręcić i odwrócić do góry dnem do wystygnięcia.