Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Świetny orzeźwiający smak, polecam każdemu. Można zrobić z tartych ogórków wtedy bardziej będzie konsystencją przypominać dżem. W tej postaci każdego zachwyca chrupkość ogórków.
Piękna pogoda, dużo wolnego, warto zjeść pyszny obiad w plenerze. Proponujemy...
Odsłon: 169
Smaczny sposób na wykorzystanie mięsa z rosołu, mięso jest soczyste, aromatyc...
Odsłon: 225
Piękna pogoda, dużo wolnego, warto zjeść pyszny obiad w plenerze. Proponujemy...
Odsłon: 169
Smaczny sposób na wykorzystanie mięsa z rosołu, mięso jest soczyste, aromatyc...
Odsłon: 225
Składniki
Cukier wsypać do garnka. Przeciąć laskę wanilii, wyjąć nasiona i dodać do cukru. Nieobrane ogórki pokroić w bardzo drobną kostkę , alko zetrzeć na tarce o dużych lub średnich oczkach. Imbir zetrzeć na tarce. Wrzucić wszystko go garnka i odstawić na minimum 2 godziny. W tym czasie można zawartość przemieszać.
Następnie zagotować, mieszając aby cukier się rozpuścił. Zmniejszyć ogień i gotować na średnim przez około 7 minut. Całość rozlać do wyparzonych słoików, zakręcić o odwrócić do góry dnem. Możemy też słoiki pasteryzować 10 minut.