Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Szybki do zrobienia dżem. Figi to skarbnica zdrowia więc dlaczego mając dostęp do świeżych fig nie zamknąć ich w słoiczku? :)
Dzisiaj kotlety schabowe w sosie z ogórków małosolnych. Smaczne , proste i sz...
Odsłon: 74
Smaczny sposób na wykorzystanie mięsa z rosołu, mięso jest soczyste, aromatyc...
Odsłon: 133
Dzisiaj kotlety schabowe w sosie z ogórków małosolnych. Smaczne , proste i sz...
Odsłon: 74
Smaczny sposób na wykorzystanie mięsa z rosołu, mięso jest soczyste, aromatyc...
Odsłon: 133
Składniki
Figi umyć i pokroić na małe kawałki. Pomarańcze sparzyć,zetrzeć skórkę na drobnych oczkach oraz wycisnąć sok. Pokrojone figi razem z sokiem pomarańczowym i skórką przełożyć do garnka,wymieszać i gotować na wolnym ogniu.Dodać cukier (ilość wg uznania.Figi są słodkie więc ja dodałam mało cukru ). Dżem gotować często mieszając aż figi zaczną się rozpadać. Zblendować dżem a następnie jeszcze gotować około 10 minut dodając cynamon. Gorący dżem nałożyć do wyparzonych słoiczków i odstawić do góry dnem do wystudzenia.Smacznego:)