Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Rewelacyjny smak, jakiego nie kupimy w żadnym sklepie:)
Ryba świetnie komponuje się z lekko żywicznym i cytrusowym aromatem szałwii....
Odsłon: 36
Sałatka z kaszy jaglanej, pieczonej papryki, ogórka kiszonego, mięty i natki...
Odsłon: 203
Ryba świetnie komponuje się z lekko żywicznym i cytrusowym aromatem szałwii....
Odsłon: 36
Sałatka z kaszy jaglanej, pieczonej papryki, ogórka kiszonego, mięty i natki...
Odsłon: 203
Składniki
Banany i kiwi obrać i rozdrobnić blenderem. Dodać kwasek cytrynowy i wymieszać.
Czyste słoiki wstawić do piekarnika i załączyć na 100 stopni. Jak słoiki się zagrzeją to piekarnik wyłączamy.
Cukier wymieszać z Gelfixem, dodać do owoców. Wstawić na kuchenkę i stale mieszając doprowadzić do wrzenia, gotować 5 minut.
Gorącym dżemem napełniamy zagrzane słoiki, zakręcamy i układamy dnem do dołu na około 10 minut.