Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Tak dla odmiany, żeby było coś smacznego zrobiłam mus jabłkowy. Bez konserwantów i żadnych zbędnych dodatków. Nawet BEZ CUKRU ! Bo po co cukier? Skoro są tak słodkie jabłka ! Jestem zadowolona, bo jest to świetny dodatek do ciast, deserów i naleśników. A oprócz tego idealnie nada się jako deserek dla małych dzieci. Jest lepszy niż sklepowy, bo swój domowy. A czas przygotowania nie zajmuje więcej niż 30 minut. W zależności od jabłek. Mi zajęło to około 20 minut, ponieważ jabłka były miękkie i szybko się rozgotowały. Zabieramy się do przygotowania.
Potrawa rodem z Prowansji, ale rozpowszechniona w krajach śródziemnomorskich...
Odsłon: 602
Ryba świetnie komponuje się z lekko żywicznym i cytrusowym aromatem szałwii....
Odsłon: 131
Lody przygotowane z przepisu KORAL oto link do przepisu; https://smaker.pl/pr...
Odsłon: 1746
Potrawa, którą wymyśliłam jest nie tylko dla jaroszy. Zjadacze mięsa mogą zro...
Odsłon: 250
Nigdy nie przybierałam się do kiszenia ogórków bez chrzanu w kuchni. Tym raze...
Odsłon: 117
Potrawa rodem z Prowansji, ale rozpowszechniona w krajach śródziemnomorskich...
Odsłon: 602
Ryba świetnie komponuje się z lekko żywicznym i cytrusowym aromatem szałwii....
Odsłon: 131
Lody przygotowane z przepisu KORAL oto link do przepisu; https://smaker.pl/pr...
Odsłon: 1746
Potrawa, którą wymyśliłam jest nie tylko dla jaroszy. Zjadacze mięsa mogą zro...
Odsłon: 250
Nigdy nie przybierałam się do kiszenia ogórków bez chrzanu w kuchni. Tym raze...
Odsłon: 117
Składniki
Jabłka umyć,obrać,pokroić na połówki i usunąć gniazda nasienne.Pociąć na drobne kawałki. Pokrojone wrzucić na patelnię ,wlać szklankę wody i przykryć. Dusić na małym ogniu aż jabłka same się rozpadną i powstanie mus. Wsypać cynamon lub przyprawę do szarlotki. Zamieszać. Gotowy mus można dosłodzić w razie potrzeby. Można w lodowce przechowywać ok. 2-3 dni lub włożyć do słoików i pasteryzować ok. 10 - 15 min. Wtedy można go mieć ok.miesiąca.