Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Zamiast kupować gotowe i pełne złych substancji, lepiej zrobić zdrowe i domowe kostki rosołowe. Nie kosztuje to wiele, bo wystarczy skorzystać z warzyw, które pozostały po gotowaniu bulionu lub rosołu.
Piękna pogoda, dużo wolnego, warto zjeść pyszny obiad w plenerze. Proponujemy...
Odsłon: 162
Smaczny sposób na wykorzystanie mięsa z rosołu, mięso jest soczyste, aromatyc...
Odsłon: 211
Piękna pogoda, dużo wolnego, warto zjeść pyszny obiad w plenerze. Proponujemy...
Odsłon: 162
Smaczny sposób na wykorzystanie mięsa z rosołu, mięso jest soczyste, aromatyc...
Odsłon: 211
Składniki
Jedyne co powinniśmy zrobić to zblendować warzywa z dodatkiem płynu (nie za dużo, powinniśmy uzyskać papkę o bardzo gęstej konsystencji). Do uzyskanej papki dosypujemy około dwie łyżeczki soli, odrobinę pieprzu i kurkumy. Mieszamy i przelewamy do foremek na kostki lodu. Wszystko zamrażamy i wykorzystujemy kiedy mamy ochotę. Ja najczęściej dodaję do farszy, pasztetów, sosów, zup czy gulaszy. Dodaję po 2-3 kostki. Świetnie podkręcają smak potraw!