Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Pasta jest idealna do rosołów, sosów i mięs.
Naleśniki nie muszą być tylko deserem. Wytrawne naleśniki ze szpinakiem zapie...
Odsłon: 33
Soczyste w środku i chrupiące na zewnątrz udka z kurczaka to super pomysł na...
Odsłon: 70
Zapiekanka z kaszy gryczanej z kurczakiem i serem to pyszne i sycące danie, k...
Odsłon: 1056
poniżej pomysł na zapiekane cukinie z mięsem mielonym, warzywami i żółtym ser...
Odsłon: 117
Wspaniałe połączenie orzeźwiającej jogurtowej pianki i słodkiej, rozpływające...
Odsłon: 153
Naleśniki nie muszą być tylko deserem. Wytrawne naleśniki ze szpinakiem zapie...
Odsłon: 33
Soczyste w środku i chrupiące na zewnątrz udka z kurczaka to super pomysł na...
Odsłon: 70
Zapiekanka z kaszy gryczanej z kurczakiem i serem to pyszne i sycące danie, k...
Odsłon: 1056
poniżej pomysł na zapiekane cukinie z mięsem mielonym, warzywami i żółtym ser...
Odsłon: 117
Wspaniałe połączenie orzeźwiającej jogurtowej pianki i słodkiej, rozpływające...
Odsłon: 153
Składniki
Czuszki trzeba umyć i odciąć im "dupki". Można je zmielić w maszynce do mielenia o średnim oczku lub zmalaksować od razu z solą- ocet winny nie jest konieczny. Pastę nakłada się do niewielkich słoiczków- starcza na bardzo długo, jeśli nie chcemy jej pasteryzować to dodatkowo zasypuje się solą i trzyma w lodówce. Można je pasteryzować 10 minut od zagotowania się wody- wtedy przechowują bardzo długo a po otworzeniu- w lodówce. * Uwaga na wrażenia podczas mielenia :DDD .
Smacznego :)