Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Świetny dodatek do potraw zamiast ananasa
Przyszła mi ochota na coś dobrego i smacznego, coś co przypomniałam sobie z d...
Odsłon: 79
To maleńkie, słodkie, niczym nie nadziane ptysie, idealne na jeden kęs, do po...
Odsłon: 111
W myśl zasady, że im prościej tym lepiej, powstał pyszny jabłecznik, zjedzony...
Odsłon: 435
Przyszła mi ochota na coś dobrego i smacznego, coś co przypomniałam sobie z d...
Odsłon: 79
To maleńkie, słodkie, niczym nie nadziane ptysie, idealne na jeden kęs, do po...
Odsłon: 111
W myśl zasady, że im prościej tym lepiej, powstał pyszny jabłecznik, zjedzony...
Odsłon: 435
Składniki
W dużym naczyniu wymieszać cukinię z cukrami i kwaskiem cytrynowym. Odstawić na co najmniej 12 godzin w chłodne miejsce. Co jakiś czas przemieszać. Kiedy cukinia puści dużo soku, powoli ogrzewać i gotować do miękkości. Od czasu do czasu przemieszać. Uważać, by się nie rozgotowała. Pod koniec gotowania dodać kurkumę i imbir. Gotową, gorącą cukinię przelać do wyparzonych słoi. Odwracać do góry dnem i przykryć ściereczką do wystygnięcia.