Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
pyszne tradycyjne buraczki do obiadu bez zbędnych dodatków typu papryka itp..:-)
Przepis dnia
Przyszła mi ochota na coś dobrego i smacznego, coś co przypomniałam sobie z d...
Odsłon: 127
Nie ma to jak zapiekane młode ziemniaki z plastrami wędzonego boczku. Przepis...
Odsłon: 28
Ulubione ciasto mojej rodziny, możesz użyć dowolnych owoców ale z truskawkami...
Odsłon: 6520
Przepis dnia
Przyszła mi ochota na coś dobrego i smacznego, coś co przypomniałam sobie z d...
Odsłon: 127
Nie ma to jak zapiekane młode ziemniaki z plastrami wędzonego boczku. Przepis...
Odsłon: 28
Ulubione ciasto mojej rodziny, możesz użyć dowolnych owoców ale z truskawkami...
Odsłon: 6520
Składniki
Buraki w łupinach gotujemy do miękkości. Ugotowane zalewany zimną wodą i w tej wodzie obieramy. Zetrzeć na grubych oczkach (jak ktoś lubi można na najmniejszych). Dodać najpierw po połowie cukru, octu i soli. Sprawdzić smak bo burak burakowi nie równy, zawsze można dodać składników, ująć już się nie da ;-) Napełniamy słoiki i pasteryzujemy 20 minut. Smacznego!