Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Kocham brukselkę:) Aby móc się cieszyć jej smakiem przez cały rok marynuję ją w zalewie z dodatkiem octu winnego. Taka brukselka to doskonały dodatek do mięsa.
W sezonie na truskawki proponujemy skromny i smaczny deser -naleśniki z serki...
Odsłon: 51
...z zimnego piekarnika. To tak nie do końca. Normalnie jak robimy ciasto, t...
Odsłon: 267
"Special fried rice" to potrawa chińska i ma wiele wariantów. Do specjalnego...
Odsłon: 80
Potrawka z kurczakiem z mieszanką warzyw to kwintesencja domowego ciepła i wy...
Odsłon: 156
W sezonie na truskawki proponujemy skromny i smaczny deser -naleśniki z serki...
Odsłon: 51
...z zimnego piekarnika. To tak nie do końca. Normalnie jak robimy ciasto, t...
Odsłon: 267
"Special fried rice" to potrawa chińska i ma wiele wariantów. Do specjalnego...
Odsłon: 80
Potrawka z kurczakiem z mieszanką warzyw to kwintesencja domowego ciepła i wy...
Odsłon: 156
Składniki
Zalewa: wodę zagotowujemy z octem winnym, solą, pieprzem ziarnistym, zielem angielskim i gorczycą. Gotujemy 2-3 min a następnie odstawiamy do przestudzenia. Brukselkę oczyszczamy z wierzchnich uszkodzonych liści, wrzucamy do wrzątku i gotujemy 2-3 min. Odsączamy, przelewamy zimną wodą i ponownie odsączamy. Czosnek obieramy i kroimy w słupki. Brukselkę układamy w słoikach nie dociskając i przekładając czosnkiem. Następnie słoiki napełniamy zalewą, dodając do każdego słoika odrobinę przypraw /ziela angielskiego, gorczycy i pieprzu/. Słoiki zakręcamy i pasteryzujemy ok. 10 min. Odstawiamy. Po 12 godz. pasteryzujemy kolejne 10 min.. studzimy i odstawiamy w chłodne miejsce.