Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Botwinka na zimowy barszczyk
Potrawa, którą wymyśliłam jest nie tylko dla jaroszy. Zjadacze mięsa mogą zro...
Odsłon: 167
Łatwe do zrobienia i szybkie do zjedzenia.
Odsłon: 571
Bulion warzywny jest podstawą do przygotowania wielu zup i sosów. Jest niskok...
Odsłon: 65
Lody przygotowane z przepisu KORAL oto link do przepisu; https://smaker.pl/pr...
Odsłon: 1526
Potrawa, którą wymyśliłam jest nie tylko dla jaroszy. Zjadacze mięsa mogą zro...
Odsłon: 167
Łatwe do zrobienia i szybkie do zjedzenia.
Odsłon: 571
Bulion warzywny jest podstawą do przygotowania wielu zup i sosów. Jest niskok...
Odsłon: 65
Lody przygotowane z przepisu KORAL oto link do przepisu; https://smaker.pl/pr...
Odsłon: 1526
Składniki
Umyta botwinkę kroje na drobno razem z listkami ,jak są większe buraczki obieram kroje w kostkę. Botwinkę układam ciasno w słoikach nie do końca do pełna ,bo do każdego lika na wierzch baldach kopru ,ząbek czosnku ,listek laurowy ,kilka ziaren ziela angielskiego i kminek cały.
Wodę z sola ,cukrem i octem zagotować i zalewam buraczki w słoikach zakręcam. Słoiki pasteryzuje na mokro 20 minut, na dno garnka daje ścierkę by słoiki nie pękły ,słoiki musza być do polowy zanurzone w wodzie wyszło mi z tej zalewy 6 dużych słoików 1 litrowych. Po dokładne wykonanie zapraszam na film.