Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Ananasy z cukinii można dodać do ciast, sałatek lub zjeść same :)
Bardzo smaczny i w zasadzie prosty do przygotowywania placek. Najlepiej zosta...
Odsłon: 62
galaretka wieprzowa czy zimne nóżki albo zylc ( po kaszubsku) to super danie...
Odsłon: 74
Deser z preparowanego ryżu i kajmaku to hit dawnych lat – choć kiedyś robiło...
Odsłon: 80
Prosty, szybki, tani i bardzo kiedyś popularny przepis, to świetny pomysł na...
Odsłon: 1202
Potrawa rodem z Prowansji, ale rozpowszechniona w krajach śródziemnomorskich...
Odsłon: 286
Bardzo smaczny i w zasadzie prosty do przygotowywania placek. Najlepiej zosta...
Odsłon: 62
galaretka wieprzowa czy zimne nóżki albo zylc ( po kaszubsku) to super danie...
Odsłon: 74
Deser z preparowanego ryżu i kajmaku to hit dawnych lat – choć kiedyś robiło...
Odsłon: 80
Prosty, szybki, tani i bardzo kiedyś popularny przepis, to świetny pomysł na...
Odsłon: 1202
Potrawa rodem z Prowansji, ale rozpowszechniona w krajach śródziemnomorskich...
Odsłon: 286
Składniki
1,5 l. wody zagotować z kwaskiem cytrynowym. Jak się zagotuje wyłączyć i poczekać aż ostygnie. Do letniej wody wrzucić cukinię pokrojoną w kostkę, przykryć talerzem i odstawić na 24 godziny.
Po 24 godzinach odcedzić cukinię, do wody z kwaskiem dodać cukier i cukier waniliowy oraz 7-8 szt. goździków. Zagotować syrop. Jak się zagotuje wrzucić cukinię i gotować 7 min.
Gorącą cukinię wraz z syropem nakładać do słoiczków i do każdego słoika włożyć 1 goździk. Słoiki pasteryzować 10-15 min.
Ananasy z cukini dodaję do ciast i sałatek zamiast ananasów ze sklepu. Te oszukane z cukini są równie dobre.