Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Słodko-kwaśny dodatek do mięsa i wędlin, tan trochę nietypowy bo z ogrodowej begonii. Zapach który się unosi podczas duszenia begonii jest cudowny a smak nieziemski. Koniecznie wypróbujcie. Łodygi begonii powinny być jędrne nie zdrewniałe,
Dzisiaj kotlety schabowe w sosie z ogórków małosolnych. Smaczne , proste i sz...
Odsłon: 94
Lody przygotowane z przepisu KORAL oto link do przepisu; https://smaker.pl/pr...
Odsłon: 2087
Wątróbka po aleksandryjsku, czyli nowy wymiar smaku wątróbki.
Odsłon: 289
Dzisiaj kotlety schabowe w sosie z ogórków małosolnych. Smaczne , proste i sz...
Odsłon: 94
Lody przygotowane z przepisu KORAL oto link do przepisu; https://smaker.pl/pr...
Odsłon: 2087
Wątróbka po aleksandryjsku, czyli nowy wymiar smaku wątróbki.
Odsłon: 289
Składniki
Przydomowe begonie dobrze opłukać, oderwać zdrewniałe części. Jabłka, opłukać, pokroić w kostkę, gniazda nasienne wyrzucić. Jabłka i pokrojoną begonię dusić z 1 łyżką cukru i sokiem z cytryny. Garnek przykryty i od czasu do czasu mieszać. Dusić kilka, kilkanaście minut do częściowego rozpadnięcia owoców i kwiatów. Pod koniec można doprawić solą i pieprzem.