Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Przepis pochodzi z powojennych czasów.
Piękna pogoda, dużo wolnego, warto zjeść pyszny obiad w plenerze. Proponujemy...
Odsłon: 169
Smaczny sposób na wykorzystanie mięsa z rosołu, mięso jest soczyste, aromatyc...
Odsłon: 221
Piękna pogoda, dużo wolnego, warto zjeść pyszny obiad w plenerze. Proponujemy...
Odsłon: 169
Smaczny sposób na wykorzystanie mięsa z rosołu, mięso jest soczyste, aromatyc...
Odsłon: 221
Składniki
Wykonanie zupy: Grzyby opłukać, pokroić i ugotować do miękkości. Cebulę obrać, posiekać, przysmażyć na tłuszczu z mąką i z posiekaną natką pietruszki. Zalać niewielką ilością zimnej wody, zagotować i dodać do grzybów. Następnie wlać mleko, raz jeszcze zagotować i podawać z plackiem owsianym. Wykonanie placka: Jajko rozbełtać widelcem wymieszać z płatkami, solą i pieprzem do smaku i odstawić na 10 minut. Patelnię wysmarować tłuszczem, wylać przygotowane ciasto i usmażyć z obu stron na rumiano. Po ostudzeniu pokroić dowolnie i dodać do zupy.