Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Na piątkowy obiad. Polecam.
Odsłon: 923
Pulled pork, to nic innego, jak szarpana wieprzowina. Wersja slow z wolnowaru...
Odsłon: 148
Na piątkowy obiad. Polecam.
Odsłon: 923
Pulled pork, to nic innego, jak szarpana wieprzowina. Wersja slow z wolnowaru...
Odsłon: 148
Składniki
Mąkę wymieszać ze śmietaną, żółtkami, solą i spirytusem. Zagnieść ciasto na gładko. Uformować kule i uderzać w nią wałkiem ze wszystkich stron i ponownie zagnieć. Czynność powtórzyć kilkakrotnie. Gotowe ciasto podzielić na porcje i partiami cienko wałkować na lekko podsypanej stolnicy mąką. Pociąć na paski o wymiarach ok 2x10 cm. W środku każdego zrobić nacięcie i przełożyć jeden koniec faworka. Chrusty smażymy partiami na złoty kolor na rozgrzanym oleju. Usmażone chrusty osączyć na ręczniku papierowym z nadmiaru tłuszczu i posypać cukrem pudrem.