Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Danie, które robie na obiad. Słodka gruszka i czerowa cebula świetnie smakuje z ziemniaczkami.
Nie ma to jak zapiekane młode ziemniaki z plastrami wędzonego boczku. Przepis...
Odsłon: 23
Ulubione ciasto mojej rodziny, możesz użyć dowolnych owoców ale z truskawkami...
Odsłon: 6515
Przepyszny i lekki torcik truskawkowo-czekoladowy to genialny pomysł na sezon...
Odsłon: 752
Wędzony w ciepłym dymie 65 C przez trzy godziny.
Odsłon: 148
Smarowna pasztetowa do chleba zrobiona w jelicie grubym prostym wieprzowym.
Odsłon: 1173
Nie ma to jak zapiekane młode ziemniaki z plastrami wędzonego boczku. Przepis...
Odsłon: 23
Ulubione ciasto mojej rodziny, możesz użyć dowolnych owoców ale z truskawkami...
Odsłon: 6515
Przepyszny i lekki torcik truskawkowo-czekoladowy to genialny pomysł na sezon...
Odsłon: 752
Wędzony w ciepłym dymie 65 C przez trzy godziny.
Odsłon: 148
Smarowna pasztetowa do chleba zrobiona w jelicie grubym prostym wieprzowym.
Odsłon: 1173
Składniki
Obierz ziemniaki a następnie pokrój na większe kawałki. Wrzuć je na patelnie do gotuącej się wody i gotuj aż ziemniaki nie będą miękkie. Zlej z patelni wodę pozostawiając niewielka ilość. Dodaj masło, sól i pieprz do smaku a następnie zrób z nich pure. Na drugiej patelni podgrzej troche oleju i podsmaż na nim pokrojoną w piórka cebulę (aż zrobi się brązowa). Przełoż cebulę na talerz a na ta samą patelnię wrzuć pokrojoną w paseczki gruszkę. Do gruszki dolej troche wina i duś do momentu aż nie zrobi się miękka. Calość ułóż na talerzu i podawaj.