Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Doskonały dodatek do potraw - proste,pyszne,o różnych smakach
Dzisiaj rybki, którymi nie mogłam się najeść i nacieszyć oko. Rybki wyszły pr...
Odsłon: 58
Boczek w Anglii, czy to surowy, czy wędzony jest bardzo słony i trzeba wybrać...
Odsłon: 351
To danie to doskonały wybór na obiad dla całej rodziny. Aromatyczny sos pesto...
Odsłon: 1209
Dzisiaj rybki, którymi nie mogłam się najeść i nacieszyć oko. Rybki wyszły pr...
Odsłon: 58
Boczek w Anglii, czy to surowy, czy wędzony jest bardzo słony i trzeba wybrać...
Odsłon: 351
To danie to doskonały wybór na obiad dla całej rodziny. Aromatyczny sos pesto...
Odsłon: 1209
Składniki
Ziemniaki obrać,umyć i starannie osączyć na ręczniku papierowym.Bulwy ponacinać wzdłuż ,jak na plastry.Piekarnik rozgrzać do 180*C
Formę aluminiową wysmarować masłem.Ponacinane bulwy rozchylić jak wachlarze i włożyć do formy.Posypać solą i pieprzem.Małe kawałki masła poukładać na bulwach.
Piec w gorącym piekarniku przez około 35 min,dopóki nie zmiękną,ale nie zanadto.W międzyczasie zetrzeć na tarce ser.
Formę wyjąć z piekarnika,posypać ziemniaki serem i piec jeszcze przez około 15 min, aż ser się roztopi i zarumieni na złotobrązowy kolor.Gotową potrawę posypać posiekanymi ziołami i podawać od razu.