Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Bardzo smaczny i w zasadzie prosty do przygotowywania placek. Najlepiej zosta...
Odsłon: 27
galaretka wieprzowa czy zimne nóżki albo zylc ( po kaszubsku) to super danie...
Odsłon: 54
Deser z preparowanego ryżu i kajmaku to hit dawnych lat – choć kiedyś robiło...
Odsłon: 47
Prosty, szybki, tani i bardzo kiedyś popularny przepis, to świetny pomysł na...
Odsłon: 916
Potrawa rodem z Prowansji, ale rozpowszechniona w krajach śródziemnomorskich...
Odsłon: 202
Bardzo smaczny i w zasadzie prosty do przygotowywania placek. Najlepiej zosta...
Odsłon: 27
galaretka wieprzowa czy zimne nóżki albo zylc ( po kaszubsku) to super danie...
Odsłon: 54
Deser z preparowanego ryżu i kajmaku to hit dawnych lat – choć kiedyś robiło...
Odsłon: 47
Prosty, szybki, tani i bardzo kiedyś popularny przepis, to świetny pomysł na...
Odsłon: 916
Potrawa rodem z Prowansji, ale rozpowszechniona w krajach śródziemnomorskich...
Odsłon: 202
Składniki
Ubić białka i delikatnie połączyć z żółtkami,mąką i odciśniętym szpinakiem. Wyłożyć ciasto na wyścieloną pergaminem blachę-piec ok.10 min.w piekarniku nagrzanym do 200st.
W tym czasie przygotować krem:twarożek wymieszać z wyciśniętym lub drobno posiekanym czosnkiem,posolić do smaku i dodać chrzan.
Po upieczeniu delikatnie przełożyć szpinakowy placek na deskę .Posmarować serkiem,ułożyć plastry łososia,zwinąć roladę i schłodzić.
Podawać krojoną w plastry przybraną ćwiartkami cytryny.